Italiensk korvklämma
Inköpslista
- ERNST Grillkorv, 4 st
- Mjuka tunnbröd, 4 st
- Romansalladsblad 4 st
- Potatis, 8 st medelstora
- Färsk rosmarin, ett knippe
- Olivolja
- Flingsalt
- Tomater, 4 st
- Rödlök, 1 st liten
- Honung, 1 msk
- Olivolja, 2 msk
- Vitlök, 1 klyfta
- Salt och peppar
- Färsk timjan
Gör så här
Klyfta potatisen med skalet kvar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, Repa ett par kvistar rosmarin, strö över flingsalt och blanda. Ugnsbaka potatisen i 200° i ca 25 minuter tills den har fin färg och är mjuk. Krossa potatisen med en gaffel.
Dela tomaterna och ta ur kärnorna. Finhacka tomaterna och rödlöken och lägg i en skål. Tillsätt honung, olivolja, färsk timjan och pressad vitlök. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Dela grillkorv på längden och stek eller grilla den några minuter på var sida.
Lägg ett salladsblad på varje tunnbröd, fördela krossad potatis, tomatsalsa samt Grillkorv och rulla samman. Njut!