Falukorvstournedos med sötpotatispytt och krämig senapssås
Inköpslista
2 st ERNST falukorvar á 500 g
6 st stora tunna skivor serranoskinka
400 g småpotatis
600 g sötpotatis
250 g broccoli
250 g små kvisttomater
200 g paprika
Olja
Salt
Svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
2 msk dijonsenap
Salt
Vitpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och dela potatis och sötpotatis i mindre bitar. Dela broccolin i små buketter. Lägg alltihop i en ugnsform och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och blanda. Sätt in i ugnen ca 30 minuter. Efter ungefär halva tiden sätter du in korven i ugnen.
Dela varje falukorv i 3 delar och snurra serranoskinka runt varje bit. Stek toppen i en grillpanna om du önskar rutmönster. Sätt in i ugnen tillsammans med sötpotatispytten.
Blanda grädde och vatten i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och senap. Rör ut vetemjölet i några matskedar vatten och red av såsen till önskad tjocklek. Smaka av med lite salt och peppar.