Parmaskinkslindad falukorvsstubbe
Inköpslista
- ERNST Falukorv, 1 st
- Parmaskinka, 4 st skivor
- Pasta, cirka 280 g
- Färska örter
- Gräddfil, 2 dl
- Morötter, 1-2 st
- Sommarlök, 1-2 st
- Rödbetor, 4-5 st
- Färska rödbetor, 4-5 st
Gör så här
Dela falukorven i fyra portionsstora bitar. Linda dem med parmaskinka och kör i ugnen på 180 grader i 12-15 minuter. Servera med en pastasallad med färska örter och gräddfil. Toppa med finhackade sommarprimörer.
Gör en rödbetspuré genom att koka färska rödbetor tills de mjuknar. Mixa rödbetorna till en slät massa och blanda i en smörklick. Ett gott och enkelt sätt för att sätta färg på portionen (och imponera lite extra på middagsgästerna).