Picknicksmörgås med cognacsmedwurst
Inköpslista
- Cognacsmedwurst, 4 skivor
- Lantbröd, 8 skivor eller
4 st små rågbröd - Röda äpplen, 2 st
- Råsocker
- Smör att steka i Salladsblad
- 4 st Rödkål
- Filmjölk, 1 liter
- Salt
Gör så här
Färskost finns att köpa färdig men att det är enkelt att göra egen! Spänn en ren hushållsduk över en skål med en gummisnodd och häll en liter fil i duken. Låt filen rinna av i kylskåp över natten. Häll bort vätskan och ta ur filmassan ur duken, rör om och smaka av med salt.
Skär upp brödet och bred på färskost. Lägg på salladsblad och rejäla skivor av Cognacsmedwursten. Kärna ur äpplena och skiva dem, behåll skalet. Strö rå- socker på äppelskivorna och stek dem i smör tills sockret har karamelliserat sig.
Lägg äppelskivorna på korven, avsluta med riven rödkål och en skiva bröd.